Nieuwetijdsmedium Cindy
Home » Reiki

Reiki

Reiki is het Japanse woord voor: Universele Levensenergie. Reiki is de energie, die we allemaal

in ons lichaam hebben en die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt bij acupunctuur.

Die energie loopt door zogenaamde meridianen, die je kunt zien als energiekanalen.

Bij mensen, waarbij de energiekanalen geopend zijn, stroomt de energie uit de handen.

Bij het geven van Reiki geeft de gever de energie aan de ontvanger door. De gever dient daarbij alleen als kanaal, als "doorgeefluik". De gever geeft dus niet zijn eigen energie aan de ontvanger.

Reiki is een vorm van directe energieoverdracht naar jezelf en naar anderen (want beiden zijn net zo eenvoudig). Andere woorden voor de levensenergie zijn Prana en Chi of Ki.

Hoe werkt Reiki ?

Als iemand lichamelijk niet in orde is, dan is dat een teken van het in onbalans zijn op fysiek niveau. Door een Reiki behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam en op dat moment kan het lichaam met die extra energie aan het herstel beginnen. Het lichaam heeft een zelfgenezingsmechanisme. Denk aan een schaafwond. Het lichaam zorgt ervoor, zonder enige hulp van buitenaf, dat de wond heelt. Reiki energie ondersteunt dat zelfgenezingsmechanisme. De gever kan dus geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling, het lichaam van de ontvanger en zijn energiesysteem regelen dat allemaal zelf. Het is voor een Reiki behandeling dan ook niet nodig om een diagnose te stellen. Dat is maar goed ook, want alleen een arts is daartoe bevoegd. Reiki werkt ook op geestelijk niveau. Dat maakt, dat Reiki goed toepasbaar is bij bijvoorbeeld zowel hoofdpijn als spanning, bij zowel verkoudheid als bij depressiviteit. Zeker is, dat Reiki nooit negatief of schadelijk is. Reiki pakt de oorzaak van de de ziekte aan en ruimt daarbij alle verschijnselen van het ziektebeeld op.