Nieuwetijdsmedium Cindy
Home » Reiki leefregels

Reiki leefregels

LEEFREGELS USUI MIKAO

 

Dit is de volledige originele tekst van Dr. Usui:

Shoufuku no hihoo
(De geheime manier om gelukkig te worden)

Manbyo no ley-yaku
(Het spiritueel drankje voor alle ziektes van lichaam en geest)


Kyo dake wa
(Enkel vandaag)


Okoru-na
(Wordt niet boos)


Shinpai suna
(Maak je geen zorgen)


Kansha shite
(wees dankbaar)


Goo hage me
(Werk hard)


Hito ni shinsetsu ni
(Ben lief voor andere mensen)


Asa yuu gassho shite kokoro ni neji kuchi ni tonaeyo
(Zit ‘s morgen en ‘s avonds in de gassho positie en herhaal deze woorden luidop en vanuit je hart)


Shin shin kaizen, Usui Reiki Ryoho
(Ter verbetering van je ziel en lichaam, Usui Reiki Ryoho)


Chosso Usui Mikao
(Mikao Usui)


LEEFREGEL 1 

 Maak je - slechts vandaag - niet kwaad

Slechts vandaag betekent: hier en nu. Je kwaad maken duidt op weerstand bij jezelf. Vechten tegen deze weerstand leidt tot ontkenning van jezelf (ego). Waarom ben je nu kwaad? Welke overtuiging van jezelf is in strijd met je omgeving? Wees niet bang voor deze gevoelens, maar kijk er kritisch naar vanaf een afstand; heb je deze kwaadheid nodig? Waarvoor?

LEEFREGEL 2

 Maak je - slechts vandaag - geen zorgen

Gisteren is voorbij, morgen is nog ver weg, slechts dit moment is je gegeven. Kan jij, door je zorgen te maken, energie of geluk aan je leven toevoegen? Wanneer je je zorgen maakt, blokkeer je jezelf en daarmee je levensenergie.
Zorgen werken als de horizon; hoe meer aandacht je aan je zorgen geeft, hoe meer zorgen er komen. Geef jezelf, zolang als je dat aankunt, een moment voor jezelf totdat je ervaart dat de dingen weer betekenis voor jou krijgen.

LEEFREGEL 3

 Eerbiedig je ouders, je leraren en de ouderen

Zij zijn je voorgegaan en daarmee een levend voorbeeld. Respecteer en leer van je ervaringen. Waar je de ander kunt eerbiedigen, respecteren, accepteren en vergeven, maak je jezelf vrij om je eigen weg te gaan. Eerbiedig je eigen gevoelens; de enige levenspartner die je altijd zal vergezellen ben je zelf. Respect voor jezelf en anderen voedt je levensenergie.

LEEFREGEL 4

 Verdien je brood op een eerlijke manier

Is je geven en ontvangen in evenwicht, of heb jij het idee dat de wereld je iets verschuldigd is? Doe jezelf geen geweld aan en werk vanuit je ervaringen naar beste weten en kunnen. Is dat wat je doet ook wat je wilt? Liefde is onvoorwaardelijke energie, bij zowel geven als ontvangen.

LEEFREGEL 5

Toon dankbaarheid aan alles wat leeft

Ontmoet het wonderlijke in jezelf, alles en iedereen op je weg en wees dankbaar voor iedere ontmoeting. Respecteer wat er leeft bij jezelf en in je omgeving. Kijk niet alleen naar wat je mist, heb ook oog voor alles wat er is. In alles wat je ervaart schuilt een les, ook al zie je die niet altijd meteen.